• 24-04-2022
  • Waarom kiezen voor houten buitenschrijnwerk?

 • IMG 6240 768x576

 • Buitenschijnwerk
  is tegenwoordig verkrijgbaar in allerlei materialen. De meest gangbare materialen zijn hout, PVC en aluminium. Het is belangrijk dat uw buitenschrijnwerk aansluit op uw persoonlijke wensen en dat u er zorgeloos van kunt genieten. In een ideale situatie presteren uw ramen, deuren en poorten goed op vijf belangrijke punten:

  • Isolatie
  • Esthetiek
  • Veiligheid
  • Onderhoud
  • Duurzaamheid

  Isolatiewaarde

  Hout heeft een hogere isolatiewaarde dan bijvoorbeeld aluminium en PVC. Dit zorgt ervoor dat er minder warmte verloren gaat door uw ramen en deuren. Dit betekent een lekker warm huis in de winter en een koeler huis in de zomer. Op de lange termijn kunt u door de isolerende eigenschappen van hout veel energiekosten besparen.

  Esthetiek

  De ramen en deuren bepalen voor een groot deel de uitstraling van uw huis. Het is daarom belangrijk een materiaal te kiezen dat flexibel inzetbaar is en al uw wensen kan laten uitkomen.

  Wanneer u voor hout kiest, kiest u voor een ├ęcht natuurproduct. Hout is een erg veelzijdig materiaal en geeft uw huis een unieke, warme uitstraling. Het materiaal is makkelijk te bewerken en kan altijd naar wens op maat gemaakt worden. Het tropische hardhout van hoge kwaliteit is mooi van zichzelf, maar kan ook uitstekend geverfd worden in de kleur die bij uw wensen past. Verandert uw voorkeur na een aantal jaren? Geen zorgen! U kunt hout eenvoudig een andere kleur en uitstraling geven, zodat u altijd tevreden bent.

  Veiligheid

  Houten ramen, deuren en poorten maken uw huis en garage extra veilig. Het zware hardhout heeft een hoge brandveiligheid en bevat aanzienlijk minder giftige stoffen dan bijvoorbeeld PVC en andere kunststoffen. Ook zijn kunststoffen inbraakgevoeliger dan hout, omdat het materiaal zacht en kwetsbaar is. Het hardhout is enorm sterk en zorgt ervoor dat er minder makkelijk ingebroken kan worden. Wie een veiliger huis wil, kan eigenlijk niet om hout heen!

  Onderhoudsvriendelijk

  Hout wordt vaak gezien als een bewerkelijk product wat veel onderhoud vereist. Dat geldt echter niet voor iedere houtsoort! Tropisch hardhout van hoge kwaliteit is erg sterk en zeer weerbestendig. U hoeft niet langer bang te zijn dat uw buitenschijnwerk verrot of verkleurt. In combinatie met de afwerking door Woodcall ondervindt u minimaal onderhoud aan uw deuren, ramen, garagepoort of tuinpoort. De producten van Woodcall hebben een enorm lange levensduur en blijven uw huis beschermen tegen vocht, tocht en lekkage. U kunt zo jaren lang zorgeloos genieten van uw buitenschrijnwerk!

  Duurzaamheid

  Wanneer hout op de juiste manier verbouwd wordt, is het een enorm duurzaam product. De bossen waar het tropisch hardhout wordt gekapt worden duurzaam beheert, wat zorgt voor een minimale natuurbelasting. Daarnaast is hout goed recycleerbaar en gaan er geen grondstoffen verloren. Bij de productie van materialen zoals metalen en kunststoffen worden er vaak veel fossiele grondstoffen en vervuilende processen gebruikt. Buitenschrijnwerk van hout is daarentegen een erg milieuvriendelijk alternatief.
  De vijf bovengenoemde punten bewijzen waarom hout het perfecte materiaal is voor ramen, deuren en poorten. Dit is precies waarom we bij Woodcall zo van hout houden!

  Wilt u buitenschrijnwerk van hout laten maken of wilt u meer informatie?

  Vraag nu vrijblijvend en geheel gratis uw offerte aan!